نمک تصفیه یددار اسبی نمکی تصفیه شده و یددار است در جریان تصفیه ناخالصی آن از بین رفته و برای مزه بهتر غذا از این ماده استفاده می شود و عنصر ید نیز برای سلامتی انسان به این نمک اضافه شده است.
نمک چیست و چه تاریخچه ای دارد؟
نمک ترکیبی از دو ماده معدنی است که به آنها کلر و سدیم گفته می شود، کلرور سدیم به شکل کریستالهای سفید با دانه های ریز در محیط اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم تشکیل یافته است.
از آغاز تاریخ زندگی بشری استفاده کلرور سدیم به عنوان یک نوع چاشنی که به غذا های افراد افزوده می شده است کاملا”معروف است و خواص ضد میکروبی نمک و خاصیت نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها راهی رایج و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.
در دنیای امروز به علت بروز بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون استفاده زیاد نمک به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری ها شناخته شده است، تحقیقات نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. میزان استفاده از نمک در کشور ما ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است ولی این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کاهش یابد

چه میزان نمک باید مصرف کنیم
امروزه مصرف نمک در غذاهای آماده مخصوصا در فسفود ها بسیار افزایش یافته است که این عدد در کشور ما بیشتر هم است. مقدار نمکی که روزانه از راه های گوناگون وارد بدن ما می شود شامل نمک نمکدانی، نمک موجود در مواد غذایی و نمک افزوده شده به غذا در هنگام طبخ غذا است
ید چیست.
ید نوعی عنصر است که برای حیات موجودات لازم است که به صورت زیاد در آب دریاها و نیز به مقدار کم در خاک وجود دارد ید مورد احتیاج در بدن انسان تولید نمی شود البته گفتنی است که نیاز بدن به ید نیز خیلی کم است اما این مقدار کم نیز باید یا از راه آب یا یا از طریق مواد غذایی تامین شود. چون ید موجود خاک در مناطق مختلف فرق دارد پس گیاهانی که در این خاک رشد می کنند و جانوران از آنها استفاده می کنند ید به میزان لازم ندارند لذا افرادی که در این مناطق زندگی می کنند در معرض کمبود ید قرار دارند .نبودن ید در رژیم غذایی انسان باعث می شود افراد به بیماری های مختلف مانند گواتر دچار شوند که به این بیماری اختلال ناشی از کمبود ید می گویند . مهم ترین و مفیدترین روش برای پیشگیری از این اختلال ها استفاده از نمک یددار است. فایده استفاده از نمک یددار این است همه افراد جامعه و در همه فصول سال می توانند از این نمک استفاده کنند
نمک یددار تصفیه شده چیست و چه ویژگی دارد
نمک تصفیه شده آن نوع نمک است که همه ناخالصی های آن از بین رفته است نمک خوراکی که ما روزانه مصرف می کنیم بهتر است از نوع تصفیه شده و یددار باشد نمک های که تصفیه شده اند به علت خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی حفظ می کند البته اگر نمک یددار به مدت طولانی ( مثلا بیشتر از یک سال) ذخیره و نگهداری شود بخشی از ید خود را از دست می دهد برای آنکه ید نمک حفظ شود بهتر است آن را به دور از نور آفتاب و رطوبت در یک ظرف در بسته پلاستیکی ،چوبی،سفالی و یا شیشه ای مات و تیره نگهداری کرد و در مرحله آخر پختن غذا به آن اضافه گنیم تا ید آن حفظ شود

نمک تصفیه یددار اسبی نوعی نمک است که از طریق حل کردن نمک طبیعی استخراج شده و تبخیر کردن آن در دمای بسیار بالا انجام می شود
در طی عملیات تصفیه نمک هایی با درجه خلوص خیلی بالایی به دست می آید نمکی که در این فرایند به دست می آید در اندازه های گوناگون خرد شده، فشرده شده و کالیبره می شود تا احتیاجات تولید کنندگان مخصوصا شور کردن مکانیزه را برآورده کند
هنگام خرید لازم است دقت کنید که عبارت نمک یددار تصفیه شده بروی بسته های نمک درج شده باشد و از خرید کردن هر نوع نمک با عنوان صادراتی صنعتی اجتناب کنید.
علت بسته بندی نمک
امروزه یکی از ابزار های مهم که برای تبلیغ نمک اسنتفاده می شود بستهبندی مناسب نمک است که در تبلیغ آن به خریداران جایگاه خاص و ویژه ای دارد تا هم مشتری را به خود به سمت خود جذب کند و هم خصوصیات محصول بر روی آن نوشته شود
جذب سریع رطوبت و در نتیجه کلوخه شدن، مهم ترین نقطه ضعف نمک است. به این علت طریقه بسته بندی نمک و نگهداری آن تا مدتها یکی از مشکلات صنایع غذایی بود. اما با پیدایش انقلاب صنعتی، تعداد زیادی از صنایع و از جمله صنعت بسته بندی رشد کیفی و کمّی زیادی پیدا کرد؛ تا جایی که در دنیای امروز انواع نمک خوراکی و نمک صنعتی به کمک دستگاه هایی تمام اتوماتیک و پیشرفته در بستههای متنوع و مناسب وارد بازارهای داخلی و خارجی می شوند
انواع بسته بندی نمک خوراکی
استفاده خرده یا عمده نمک، نوع بسته بندی نمک را در کارخانجات مشخص می کند. به این علت نوع بسته بندی در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد.انواع بسته بندی نمک تصفیه شده به این ترتیب است
سلفونی
در این نوع بسته بندی، نمک در مقادیری کمتر از یک کیلوگرم به کمک دستگاههایی تمام اتوماتیک موسوم به بسته بندی حجمی، 2 توزین، 4 توزین و 10 توزین داخل بسته هایی از جنس سلفون قرار داده می شوند. تفاوت این دستگاههای در مقدار سرعت متفاوت آنها است.
قوطی
بسته بندی به شکل قوطی بوسیله دستگاه قوطی پرکن گرانولی که اوزان 20 تا 1000 گرم نمک خوراکی را در قوطیهای پلاستیکی یا پت و فلزی بسته بندی می کند

تک نفره
بسته بندی تک نفره نوعی بسته بندی نمک است که برای مصرف در اماکنی مثل هتلها و رستورانها است که بوسیله دستگاه بسته بندی ساشه تک نفره صورت می پذیرد
نمک تصفیه شده اسبی را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید
بدون دیدگاه