نمک تصفیه شده اسبی نمکی است تصفیه شده و پاک شده از انواع ناخالصی ها که عنصر ید نیز به آن اضافه شده است و دارای فوایدی برای سلامتی است.
نمک تصفیه شده اسبی چیست ؟
نمک تشکیل شده از دو عنصر به نام های کلر و سدیم است د، کلرور سدیم به صورت کریستال های سفید با دانه های بسیار ریز در محیط اطراف ما موجود است. و نمک طعام به محصولی گفته می شود متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم ساخته شده است.
از شروع زندگی انسان مصرف کلرور سدیم به عنوان یک نوع ادویه که به رژیم غذایی افزوده می شود کاملا”شناخته شده است و خواص ضد میکروبی نمک و ویژگی نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها روشی رایج و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.

در دنیای مدرن به علت شیوع زیاد بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون استفاده زیاد از نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، تحقیقات نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. مقدار استفاده از نمک در کشور ما ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است ولی این میزان بنا به توصیه پشسازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کم شود
نمک در طبیعت به دو شکل جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در نقاط گوناگون ایران، ماده نمک به صورت معادن نمک و نمک دریا دیده می شوند. نمک استخراج شده از معادن، دارای ناخالصی هایی زیادی است که برای سلامتی انسان خیلی مضر است.
از جمله ناخالصی های که در نمک وجود دارد می توان به مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که برای استخراج از معدن مصرف می شود و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم اشاره کرد
بودن این ناخالصی ها در نمک می تواند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شده و در مواقع زیادی باعث مسمومیت می شود ، حتی موجب منع جذب آهن در بدن شوند. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را از بین ببرند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را تولید کنند
استفاده زیاد از نمک با افزایش فشار خون مخصوصا در کسانی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط مستقیم دارد، یقیقنا ثابت شده است. زیاد شدن فشار خون نیز خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.

مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟
اگر نمک به میزان مناسب و در حد اعتدال استفاده شود کلیه ها سالم می ماند و عملکرد بهتری خواهد داشت و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر استفاده از نمک زیاد از حد باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد می کند نمک اضافی باعث تجمع زیاد آب در بدن می شود و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. استفاده زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی بخصوصا در کسانی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. مطابق پژوهشهای انجام شده مشخص شده است که استفاده زیاد نمک به غیر از افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری مثل سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … بر سلامت دارند.
مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟
– نمک آشپزخانه و سفره که زمان پخت غذا یا سر سفره به غذا افزوده می شود.
– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …
– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک
– انواع شور و ترشی
– آجیل و مغز دانه های شور(پسته، بادام، فندق، گردو و …)
برای جلوگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.
– میزان نمکی که موقع پختن غذا اضافه می کنید را کاهش دهید.
– برای اجتناب از مصرف زیاد نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره دوری کنید
– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای میزان زیادی نمک هستند، به همین علت بهتر است استفاده از این مواد غذایی را کاهش دهید
– برای بطعم بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.
– مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کمتر کنید
– چون جوش شیرین دارای مقادیر زیادی سدیم است و موجب ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذا در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید خیلی کم شود

نمک تصفیه شده اسبی چیست و چرا باید فقط از این نوع نمک استفاده کنیم؟
– نمک تصفیه شده اسبی نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن از بین رفته است.
– نمک خوراکی لازم است از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت طولانی تر حفظ می کنند.
– نگه داری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت زیاد(بیش از 6 ماه ) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای اضافه کردن نمک به غذا در زمان پخت، لازم است نمک را در پایان طبخ غذا به آن اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.
– استفاده از نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف پیوسته آن در افراد سالم نیز موجب بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.
– پیوسته به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت روی بسته بندی نمک ها توجه کنید.
– همواره توجه کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک نوشته شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» دوری کنید.
نمک و غذاهای شور باید به مقدار خیلی کم استفاده شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

بسته بندی نمک
استفاده خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات را تعیین می کند. به همین دلیل این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و همچنین نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد.
قیمت نمک تصفیه یددار اسبی
تولید کنندگان نمک معتقد هستند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند بهتر و با قیمت گرانتر به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها بنظر می رسد
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را حذف می کند
نمک تصفیه شده یددار اسبی را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده اسبی لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها اطمینان حاصل کنید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.
بدون دیدگاه