نمک حمام ماده‌ای است که استحمام را بعد از یک روز کاری طولانی ، راه رفتن های طولانی مدت و ساعات زیاد پشت میز نشینی لذت بخش می کند. یک حمام گرم با نمک های حمام مخصوص تجربه فوق العاده و آرامش خاصی را فراهم می کند.

اولین بار ۲۷۰۰ سال بعد از میلاد استفاده و روش های استخراج انواع نمک ها در چین منتشر شد ، بگو نه اینکه حتی گفته می شود هم از نمک برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌کرد.در این مقاله قصد داریم شما را با موضوعاتی  نظیره: نمک حمام چیست ؟ مهمترین خواص نمک حمام ، چگونگی استفاده از نمک حمام  آشنا کنیم.

نمک حمام

نمک حمام چیست؟

نمک حمام به کلیه مواد حلال در آب گفته می‌شود که شامل مواد معدنی جامد و مناسب برای استحمام است این مواد موجب تمیزی بیشتر و دلپذیر کردن استحمام می شود. پاک کننده مواد آرایشی بوده و با توجه به اینکه در چشمه های آب گرم تولید می شود دارای خواص معدنی طبیعی است فواید درمانی نیز دارد. نمک  های حمام املاح معدنی ساییده شده سولفات منیزیوم است.

معمولاً نمک های حمام دارای رنگ ،اسانس های متفاوت  میباشند و دارای تنوع زیادی است. در طول استفاده کف کرده و حالت جوشان به خود می‌گیرد.

طبق تحقیقات آکادمی ملی علوم آمریکا کمبود منیزیم  منجر به افزایش بیماری های قلبی ، پوکی استخوان ، ورم و درد مفاصل و بیماری های مربوط به استرس و خستگی مزمن می شود.

مهم ترین خواص نمک حمام

1.ریلکس کننده

نمک حمام

از ویژگی بارز مصرف کنندگان این نمک  ویژگی آرامش بخشی و ریلکس کنندگی بدن است. این ویژگی به لطف میزان زیاد منیزیم موجود در آن است که عضلات را نرم می‌کند تا منبسط شوند و همچنین گردش خون و خون‌رسانی به آن‌ها را بهبود می‌دهد. حمام با آب داغ و نمک حمام می‌تواند گرفتگی عضلات و درد فیزیکی را کاهش دهد و به همین دلیل است که بعداز کار بسیار توصیه می‌شود.

۲. سم‌زدا

استفاده از نمک های حمام همچنین به عنوان یکی از روش‌های درمانی برای سم‌زدایی هم شناخته می‌شود. پوست یکی از محل‌های تجمع توکسین یعنی سمومی است که از فعل و انفعالات‌ بدن به وجود می‌آید. یک راه بسیار خوب برای شستن توکسین از سطح پوست حمام نمک حمام است. می‌توانید وان را پر از آب گرم کنید، در آن نمکمورد نظر را بریزید و چند قطره هم از روغن عصاره طبیعی مورد علاقه خود در آن بچکانید تا به خارج کردن توکسین از منافذ پوست شما کمک کند.

۳. بهبود دهنده عملکرد آنزیم‌ها

نمک حمام

 

همچنین می‌تواند به عملکرد آنزیم‌ها در بدن کمک کند. آنزیم‌ها نقش مهمی در نگهداری سلول‌ها در بدن دارند. آن‌ها میزان فعالیت‌های بین سلول‌ها را افزایش می‌دهند و از آن‌جایی که منیزیم نقش مهمی در فعالیت‌های فیزیولوژی درون سلولی ایفا می‌کند، کمبود مواد معدنی می‌تواند منجر به مشکلات عصبی و عضلانی شود. این اعتقاد وجود دارد که سولفات منیزیم موجود در نمک حمام می‌تواند در رفع کمبود این مواد معدنی موثر باشد و از طریق سطح پوست وارد جریان خون شود. البته شواهد علمی برای اثبات این موضوع هنوز ارائه نشده است.

۴. تنظیم کننده هورمون‌ها

غیر از فوایدی که گفته شد، منیزیم فواید دیگری هم دارد. منیزیم می‌تواند به شما کمک کند که خواب راحت و ضربان قلب منظم‌تری داشته باشید و همچنین میزان قند خون و هورمون‌های شما را کنترل می‌کند. این به این معنی نیست که شما باید فقط به دلیل خواص منیزیم به سراغ این نمک بروید؛ گوگرد موجود در نمک اپسوم هم خواص خود را دارد‌ و می‌تواند به تولید گلوتاتیون (Glutathione) کمک کند. گلوتاتیون آنتی‌اکسیدان اصلی بدن است که نقش بزرگی در فعالیت‌های شیمیایی حیاتی بدن بازی می‌کند.

۵. رفع کننده حساسیت و التهاب پوست

نمک حمام

 

همچنین این نمک  می‌تواند التهاب و قرمزی پوست که در اثر اگزما یا پسوریازیس به وجود آمده و مشکلات پای ورزشکاران را کاهش دهد.خود را در آب بگرانید تا به حل شدن دانه‌های نمک کمک کنید. ۲۰ دقیقه در وان بمانید تا التهاب و حساسیت پوست شما کاهش بیابد.

۶. لایه بردار و اسکراب

همچنین شما می‌توانید به عنوان لایه‌بردار از نمک های حمام استفاده کنید. مقدار کمی از نمک اپسوم را با روغن‌ بادام ترکیب کنید و به آرامی روی پوست صورت و بدن خود بکشید. این کار علاوه بر افزایش خون رسانی باعث از بین رفتن لایه‌ای از سلول‌های مرده پوست می‌شود و پوست شما می‌تواند از خواص منیزیم و گوگرد بهره‌مند شود.

چگونگی استفاده از نمک حمام

  • دمای  آب را گرم انتخاب کنید خیلی داغ که باعث قرمزی پوست شود
  • دو پیمانه از نمک موردنظر را در آب حل کنید. ۱۲ دقیقه با آرامش درون آن قرار بگیرید به نحوی که متوجه شدن عضلات و مفاصل شوید.
  • سه بار در هفته به روش گفته شده حمام کنید.
  • افراد باردار بهتر است قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنند.

 

 

همچنین شما میتوانید برای اطلاع از دیگر محصولات مانند آباژور سنگ نمک میتوانید به مطلب آباژور سنگ نمک چیست و چه خواصی دارد؟ در این سایت مراجعه کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *