نمک دریایی کیمیا نمکی است که از تبخیر آب نمک دریا بدست می آید حاوی مواد معدنی زیادی است و از آنجا که تصفیه نمی شود املاح آن از بین نمی رود و رنگ آن تیره تر است.
نمک دریا چیست؟
نمک دریا از تبخیر آب دریاها بدست می آید. این روند تبخیر یا با انرژی خورشید در محیط آزاد به طور طبیعی یا با فرآیند تبخیر خلأ برای شدت یافتن سرعت تبخیر صورت می پذیرد. بخشی از نمکهای دریایی که قیمتشان گران تر است ، اغلب از روش تبخیر آهستهتر با انرژی خورشید تولید می شود.
نمک دریا نمکی حاوی مواد معدنی است که بدن انسان برای حفظ عملکرد طبیعی ماهیچهها و اعصاب خود و تعادل مایعات به آن نیاز دارد. گفتنی است که سدیم ماده اصلی سازنده انواع نمک است.
هم نمک خوراکی و هم نمک خلیج حدود 40 درصد سدیم دارند. در واقع وجود مواد معدنی در نمک خلیج، به جایی که نمک از آن برداشته شده و میزان تصفیه ای که بروی آن اعمال شده بستگی دارد. با این حال در یک نمک دریای باکیفیت، مواد معدنی مثل منیزیم، سدیم، کلسیم، آهن، مس، زینک و پتاسیم وجود دارد.
کیفیت نمک دریایی کیمیا
این نمک که به عنوان نمک خلیج هم شناخته شده، از فرآیند تبخیر آب نمک بدست می آید. ممکن است رنگ این نمک در مقایسه با نمک های که تصفیه شده اند تیرهتر باشد، زیرا قسمتی از مواد معدنی مورد نیاز پس از تبخیر آب در نمک باقی میمانند.
معمولا، تولید نمک دریایی تصفیه شده عملیات های سنگین، از جمله استخراج و به دنبال آن یددار کردن، سفید کردن، و رقیق کردن نمک با مواد مخصوص را به دنبال دارد. در طول تصفیه نمک، مواد شیمیایی زیادی به آن افزوده میشود و بیشتر مواد معدنی و عناصر کمیاب مفید آن به جز سدیم و کلرید را حذف می شود.

دریای مدیترانه، اقیانوس اطلس و دریای شمال، بزرگترین و رایج ترین معدن ها برای استخراج این نمک را دارند. طریقه استخراج نمک ممکن است به حفظ حالت طبیعی و ویژگیهای درمانی آن کمک کند.
در قدیم الایام ، نمک خلیج برای بهبود زخم های دست و جراحت ماهیگیران کمک می کرده است. برعکس نمکهای تصفیه شده، تهیه نمک دریایی تصفیه نشده (یا کمتر تصفیه شده) معمولاً شامل پردازش خیلی کمی است. لذا گنجینهای از مواد معدنی را در خود دارد
این مواد معدنی به شکلی هستند که به آسانی توسط بدن انسان جذب میشوند. آب و هوا و موقعیت جغرافیایی منطقه نیز نقش بسیار مهمی در کیفیت و ترکیب مواد معدنی ارائه شده توسط نمک خلیج دارد.
بنابراین کیفیت این نمک به چه عواملی بستگی دارد:
- موقعیت جغرافیایی که نمک از آن استخراج شده
- طریقه استخراج
- میزان پردازش نمک
خواص نمک دریایی کیمیا برای بدن
یک نمک دریایی خوب و با کیفیت، خواص زیادی برای سلامتی ما دارد از جمله آنها:.
کاهش احتباس مایعات
اغلب مردم تصور میکنند غذاهای شور موجب نفخ یا احتباس مایعات در بدن میشوند. این تصور صحیح است ولی این هنگامی اتفاق میافتد که نمک خوراکی سفید و نمک تصفیه شده در غذاهای فرآوری شده را مصرف کنید. ولی برعکس آن، خوردن غذا با نمک دریا به از بینبردن نفخ و احتباس آب کمک میکند.

متعادل کردن الکترولیتها
الکترولیتهای که در این نمک وجود دارد شامل منیزیم، کلسیم، پتاسیم و سدیم است. این الکترولیتها به علت نقش مهمی که در سیستم عصبی برای سلامت ماهیچه، مغز و قلب حیاتی دارند. جایگزین کردن ترکیب این نمک به همراه با آبلیمو و آب به جای نوشیدنیهای الکترولیتی پر از قند معمولی بهتر است میل کنید.
کمک به سلامت پوست
این نمک به علت وجود مواد معدنی سرشار، حاوی خواص ضد التهابی است که برای سلامت پوست خیلی مفید است. از نمک دریایی در خیلی از مواد آرایشی مصرف می شود، زیرا این نمک قدرت سمزدایی پوست را دارد و به غیر از این لایهبرداری، گردش خون را افزایش داده و مواد مغذی پوست را تامین میکند. تحقیقات نشان داده است که این نمک علی الخصوص برای افراد مبتلا به آکنه، پسوریازیس و اگزما مفید است. این نمک همچنین به کم کردن اثرات پیری کمک میکند.
بهبود هضم غذا
این نمک در سیستم گوارشی و در هضم غذا، از دهان گرفته تا روده بزرگ مورد احتیاج است. مثلا آنزیمی در دهان وجود دارد که به تجزیه کربوهیدراتهای موجود در بزاق کمک میکند، که با طعم و مزه نمک فعال میشود. و نیز نمک نقش بسیار اساسی در ساخت اسید کلریدریک دارد که در معده برای تجزیه مواد غذایی مخصوصا پروتئین ترشح میشود. بیشتر مردم اسید کلریدریک کافی ندارند و این باعث مشکلات گوارشی متعددی مانند نفخ و گاز معده، سوزش سر دل و سوءهاضمه شود.

فشار خون را تنظیم می کند
برعکس نمک خوراکی معمولی که اگر زیاد مصرف شود موجب افزایش فشار خون می شود،اما پژوهشها نشان می دهد نمک دریا فشار خون را درحیوانات آزمایشگاهی کاهش می دهد
اگرچه نمک دریا مزایا و فواید زیادی دارد و طعم آن طبیعیتر دارد اما این نمک، در عین حال میتواند عوارضی برای سلامتی داشته باشد. استفاده کنترل شده و متعادل آن همراه با توجه به تأمین ید کافی و پیشگیری از آلودگیها میتواند به کاهش خطرات آن کمک کند.
صادرات نمک به کشور عراق
- نمک یکی از محصولات پر استفاده و پر طرفدار در عراق است که بازار خوبی جهت صادرات دارد. ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نمک در منطقه، میتواند از این فرصت استفاده کند و نمک خود را به عراق صادر کند.
- نمکهای صادراتی که به عراق شامل نمکهای معدنی و نمکهای دریایی هستند. نمکهای صنعتی همان نمکهای کلرید سدیم، نمکهای سولفات سدیم، نمکهای کربنات سدیم و نمکهای بیکربنات سدیم هستند.
- قیمت نمک صادراتی به عراق به عوامل گوناگون بستگی دارد که از جمله میتوان به نوع و کیفیت نمک، وزن و بستهبندی نمک، هزینههای حمل و نقل، گمرک و بیمه، نرخ ارز و قیمت نمک در بازار عراق اشاره کرد. بر اساس آمارهای ارائه شده قیمت نمک صادراتی به عراق در سال ۱۴۰۰ بین ۲۰ تا ۲۰۰ دلار برای هر تن بوده است.
قیمت نمک دریایی خوراکی
نمک دریایی کیمیا به صورت تصفیه شده که از دریا بهدست میآید در مقایسه با نمکهای معمولی دارای خواص و طعم و مزه بهتری است؛ به همین علت قیمت خرید نمک دریا نسبت به نمک یددار ممکن است کمی گرانتر باشد. این محصول با خواص بینظیر و مزه خاص به محصولی پرطرفدار در بازار ادویه کشور تبدیل شده است.
به طور کلی نمک دریایی خوراکی به دو شکل با آرم با نشان سیب سلامت و بدون نشان سیب سلامت به دست مصرف کنندگان میرسد ولی شما عزیزان باید در هنگام خرید به این موضوع توجه داشته باشید که قیمت نمک دریا در مراکز فروش نسبت به کیفیت محصول، تاریخ تولید و انقضا، نوع بستهبندی و طعم آن مشخص میشود؛ لذا اگر به دنبال خرید نمک دریا با کیفیت عالی و نشان سیب سلامت هستید، شرکت بیوتی سالت به عنوان مرکز فروش نمک دریا این محصول را در بسته بندی چند کیلویی و فله ای همراه با نشان سیب سلامت و تاریخ تولید و انقضا وارد بازار فروش و همچنین به کشور های دیگر صادر می کند.
بدون دیدگاه