نمک تصفیه دیبا یک نوع نمک تصفیه شده است که همه ناخالصی ها و آلودگی های آن حذف شده و ید موجود برای درمان خیلی از بیماری ها موثر است و برای مزه دادن به غذا مصرف می شود.

نمک تصفیه شده دیبا چیست ؟

نمک ترکیب شده از دو ماده معدنی است که به  آن کلر و سدیم گفته می شود، کلرور سدیم به شکل کریستال های سفید با دانه های ریز در محیط اطراف ما وجود دارد. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم تشکیل شده است.

از آغاز تاریخ زندگی بشری مصرف کلرور سدیم به عنوان یک نوع چاشنی که به غذا های افراد افزوده می شود کاملا”شناخته شده است و خاصیت ضد میکروبی نمک و ویژگی نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد آن ها راهی رایج و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.

در دنیای کنونی به دلیل شیوع زیاد بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون استفاده زیاد نمک به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است، تحقیقات نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. میزان استفاده از نمک در کشور ما  ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است اما این میزان مطابق توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کم شود

نمک در طبیعت به دو شکل جامد (معادن نمک) و محلول در آب دریا وجود دارد. در نقاط مختلف ایران، ماده نمک به شکل معادن نمک و نمک دریا دیده می شوند. نمک به دست آمده از معدن ها، دارای ناخالصی هایی زیادی است که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.

از جمله ناخالصی ها و آلودگی های که در نمک وجود دارد می توان به مواد نامحلول مانند شن، ماسه و خاک و مواد آلاینده که برای استخراج از معدن مصرف می شود و مواد محلول نظیر سختی (کلسیم و منیزیوم) سولفات و فلزات سنگینی از قبیل سرب، جیوه، ارسنیک، کادمیوم اشاره کرد

وجود این ناخالصی ها در نمک می تواند باعث بروز عوارض نامطلوب در اندام های گوارشی، کلیوی، کبدی و ریوی شده و در اکثر مواقع باعث مسمومیت می شود ، حتی باعث مانع شدن از جذب آهن در بدن شوند. بنابراین واحدهای تولید کننده نمک با تجهیز سیستم تصفیه توانسته اند با روش تبلور مجدد ناخالصی های محلول و نامحلول موجود در نمک را حذف کنند و نمکی کاملا” بهداشتی تحت عنوان“نمک تصفیه شده” تبلور مجدد را تولید کنند

استفاده زیاد نمک با افزایش فشار خون مخصوصا در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند ارتباط مستقیم دارد، یقینا ثابت شده است افزایش یافتن فشار خون نیز خطر سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش می دهد.

مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را در پی دارد؟

اگر نمک به میزان مناسب و متعادل استفاده شود  کلیه ها سالم می ماند و عملکرد بهتری خواهد داشت و نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، ولی اگر استفاده از نمک زیاد باشد و مواد شور در عملکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،اختلال ایجاد می کند نمک اضافی موجب جمع شدن زیاد آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و ایجاد بیماری های قلبی – عروقی مخصوصا در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق پژوهشهای انجام شده مشخص شده است که استفاده زیاد نمک به غیر از افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری مثل سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و …  بر سلامت دارند.

نمک تصفیه شده دیبا

مهم ترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی کدام ها هستند؟

– نمک آشپزخانه و سفره که زمان پختن غذا یا سر سفره به غذا اضافه می شود.

– انواع غذاهای آماده مثل سوسیس، کالباس،همبرگر و انواع کنسرو ها مانند کنسرو خورش ها، کنسرو سبزیجات و …

– انواع تنقلات شور مثل چیپس،چوب شور و لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک

– انواع شور و ترشیجات

– آجیل و مغز دانه های شور(پسته، بادام، فندق، گردو و …)

برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی چه نکاتی را باید رعایت کرد.

– میزان نمک که هنگام پختن غذا اضافه می کنید را کاهش دهید

– برای کاهش مصرف زیاد از نمک، از آوردن نمکدان بر سر سفره اجتناب کنید

– غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده حاوی میزان زیادی نمک هستند، به همین دلیل خوب است مصرف این مواد غذایی را کاهش دهید.

– برای مزه بهتر غذا و کاهش مصرف نمک در موقع تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن،شوید و …استفاده کنید.

– استفاده از غذاهای شور مانند آجیل شور،انواع فرآورده های غلات حجیم شده مانند چیپس و … را کم کنید

– چون جوش شیرین دارای میزان زیادی سدیم است و باعث پف کردن انواع نان و کیک به کار می شود. لذا در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید کاهش یابد.

نمک یددار دیبا

نمک یددار تصفیه شده دیبا چیست و چرا لازم است از این نوع نمک استفاده کنیم؟

نمک تصفیه شده دیبا نمکی است کاملا بهداشتی که تمام ناخالصی های و مواد اضافی آن حذف شده است

نمک خوراکی باید از نوع نمک یددار و تصفیه شده باشد. نمک های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت زیاد حفظ می کنند.

– نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از 6 ماه ) باعث از دست رفتن بخشی از ید آن می شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور آفتاب و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد و برای اضافه کردن نمک به غذا در زمان پخت، باید نمک را در پایان طبخ غذا به آن اضافه کرد تا ید آن حفظ شود.

– استفاده زیاد از نمک تصفیه نشده به علت وجود ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم نیز باعث ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی جذب آهن در بدن می شود.

– همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد و سیب سلامت  روی بسته بندی نمک ها توجه کنید.

– همواره دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته بندی نمک نوشته شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید.

نمک و غذاهای شور باید به میزان اندک مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

بسته بندی نمک

استفاده خرده یا عمده نمک، نحوه بسته بندی آن در کارخانجات مشخص می کند. به همین علت این فرایند در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد نیاز صنایع غذایی تفاوت دارد

قیمت نمک تصفیه یددار دیبا

تولید کنندگان نمک اعتقاد دارند که نمک هایی که از لحاظ رنگ و شکل سفید و تمیز هستند بهتر و با قیمت خوب به فروش می رسند نمک تصفیه شده نیز معمولا سفید تر از سایر نمک ها بنظر می رسد
حتی اگر نمک از یک محل آلوده هم استخراج شده باشد عملیات تصفیه، همه مواد سمی و آلوده آن را حذف می کند.

نمک تصفیه شده یددار دیبا را از کجا خریداری کنیم

شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه یددار دیبا لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها اطمینان حاصل کنید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *