نمک تصفیه شده دوزتاپان نمکی است که در طی عملیات تصفیه همه ناخالصی آن حذف شده و عنصر ید نیز چون برای سلامتی انسان ضروری است به آن افزوده شده است.
نمک چیست و چه قدمتی دارد؟
نمک مخلوطی از دو ماده معدنی است که آنها با نام کلر و سدیم نامیده می شوند، کلرور سدیم به صورت بلور های سفید با دانه های ریز در محیط پیرامون ما موجود است. و نمک طعام ماده ای است متبلور، شورمزه و بدون بو که عمدتا” از کلرور سدیم ساخته شده است.
از آغاز تاریخ زندگی بشری استفاده کلرور سدیم به عنوان یک نوع ادویه که به انواع غذا ها اضافه می شده است کاملا”شناخته شده است و ویژگی ضد میکروبی نمک و خواص نگهداری مواد غذایی و پیشگیری از فساد آن ها راهی مرسوم و شناخته شده در زندگی افراد بشر بوده است.

امروزه به دلیل بروز بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در شیوع این بیماری ها شناخته شده است، پژوهشها نشان می دهد که از هر ۸۰۰ مورد مرگ و میر در کشور ۳۰۰ مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی بوده می باشد. مقدار مصرف نمک در کشور ما ۱۵-۱۰ گرم در روز برای هر فرد است اما این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی بایستی به ۳-۲ گرم در روز کاهش یابد
چه مقدار نمک باید مصرف کنیم
امروزه استفاده از نمک در غذاهای آماده به خصوص در فسفود ها خیلی افزایش یافته است که این رقم در کشور ما بیشتر هم است. میزان نمکی که در طی روز از راه های مختلف وارد بدن ما می شود شامل نمک نمکدانی، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در هنگام پخت غذا است
ید چیست.
ید عنصری است که برای زندگی موجودات ضروری است که به شکل زیاد در آب دریاها و نیز به مقدار کم در خاک وجود دارد ید مورد نیاز در بدن انسان تولید نمی شود و لازم است بدانید که احتیاج بدن به ید نیز خیلی کم است ولی این مقدار کم نیز باید یا از راه آب یا یا از راه مواد غذایی تامین شود. چون ید موجود خاک در مناطق مختلف تفاوت دارد لذا گیاهانی که در این خاک رشد می کنند و جانوران از آنها استفاده می کنند ید به مقدار لازم ندارند بنابراین کسانی که در این مناطق زندگی می کنند در معرض کمبود ید قرار دارند .کمبود ید در رژیم غذایی انسان موجب می شود افراد به بیماری های گوناگون مانند گواتر گرفتار شوند که به این بیماری اختلال ناشی از کمبود ید می گویند . اصلی ترین و مفیدترین روش برای جلوگیری از این اختلال ها مصرف نمک یددار است. مزیت استفاده از نمک یددار این است همه افراد جامعه و در همه فصول سال توانایی استفاده از این نمک را دارند

نمک یددار تصفیه شده چیست و چه خواصی دارد
نمک تصفیه شده دوزتاپان نوعی نمک است که تمام ناخالصی ها و آلودگی های آن حذف شده است نمک خوراکی که ما در طی روز مصرف می کنیم خوب است از نوع تصفیه شده و یددار باشد نمک های که تصفیه شده اند به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت زیاد حفظ می کند البته اگر نمک یددار به مدت زیاد ( مثلا بیشتر از یک سال) ذخیره و نگهداری شود قسمتی از ید خود را از دست می دهد برای آنکه ید نمک حفظ بماند بهتر است آن را به دور از نور آفتاب و رطوبت در یک ظرف در بسته پلاستیکی ،چوبی،سفالی و یا شیشه ای مات و تیره نگهداری کرد و در مرحله پایانی پختن غذا به آن اضافه کنیم تا ید آن محفوظ بماند
نمک تصفیه یددار نمکی است که از طریق حل کردن نمک طبیعی استخراج شده و تبخیر کردن آن در دمای بسیار بالا انجام می شود
در طی عملیات تصفیه نمک هایی با درجه خلوص خیلی بالایی به دست می آید نمکی که در این فرایند به دست می آید در اندازه های مختلف خرد شده، فشرده شده و کالیبره می شود تا نیازهای تولید کنندگان مخصوصا شور کردن مکانیزه را برآورده کند
در مواقع خرید باید دقت کنید که عبارت نمک یددار تصفیه شده بروی بسته های نمک درج شده باشد و از خرید کردن هر نوع نمک با عنوان صادراتی صنعتی خوداری کنید.
دلیل بسته بندی نمک
امروزه یکی از ابزار های مهم که برای تبلیغات نمک استفاده می شود بستهبندی مناسب نمک است که در تبلیغ آن به خریداران جایگاه مخصوص و ویژه ای دارد تا هم مشتری را به خود مجذوب خود کند و هم خصوصیات محصول بر روی آن درج شود
جذب سریع رطوبت و در نتیجه کلوخه شدن، اصلی ترین نقطه ضعف نمک است. به این دلیل روش بسته بندی نمک و نگهداری آن تا مدتها یکی از مشکلات صنایع غذایی بود. اما با پیدایش انقلاب صنعتی، تعداد زیادی از صنایع و از جمله صنعت بسته بندی رشد کیفی و کمّی زیادی پیدا کرد؛ تا جایی که امروزه انواع نمک خوراکی و نمک صنعتی به کمک دستگاه هایی تمام اتوماتیک و پیشرفته در بستههای متنوع و مناسب وارد بازارهای داخلی و خارجی می شوند

انواع بسته بندی نمک خوراکی
مصرف خرده یا عمده نمک، نوع بسته بندی نمک را در کارخانجات تعیین می کند. به این دلیل نوع بسته بندی در مورد نمک تصفیه شده خوراکی با نمک صنعتی و نیز نمک مورد احتیاج صنایع غذایی متفاوت است.انواع بسته بندی نمک تصفیه شده به این ترتیب است
سلفونی
در این نوع بسته بندی، نمک در مقدار کمتر از یک کیلوگرم به کمک دستگاههایی تمام اتوماتیک موسوم به بسته بندی حجمی، 2 توزین، 4 توزین و 10 توزین داخل بسته هایی از جنس سلفون قرار داده می شوند. فرق این دستگاهها در مقدار سرعت متفاوت آنها است.
قوطی
بسته بندی به شکل قوطی بوسیله دستگاه قوطی پرکن گرانولی که اوزان 20 تا 1000 گرم نمک خوراکی را در قوطیهای پلاستیکی یا پت و فلزی بسته بندی می کند
تک نفره
بسته بندی تک نفره نوعی بسته بندی نمک است که برای استفاده در اماکنی مثل هتلها و رستورانها است که بوسیله دستگاه بسته بندی ساشه تک نفره انجام می پذیرد
نمک تصفیه شده دوز تاپان را از کجا خریداری کنیم
شما عزیزان برای خرید نمک تصفیه شده دوز تاپان بایستی از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها آگاه شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید
بدون دیدگاه