نمک صنعتی


نمک صنعتی میعاد تفاوت های عمده ای با نمک خوراکی دارد مثل درصد خلوص و داشتن ید در نمک خوراکی است؛  نمک صنعتی درصد خلوص کمتر از ۹۵ درصد را دارد در حالی که نمک خوراکی خلوص بالای ۹۹.۲ درصد دارد.

نمک صنعتی چیست؟

نمک صنعتی میعاد در ابتدا به شکل سنگ نمک از معدن استخراج می شود. در کشور ایران بزرگترین معدن های نمک در استان های سمنان ، قم و گرمسار واقع شده است. بعد از استخراج ، سنگ نمک به کارخانجات انتقال داده نمی شود . چون این نمک ها از درجه خلوص کمتری برخودار هستند و به شکل تصفیه  نشده مصرف می شوند. به همین جهت نمی توان بدون تصفیه کردن، آنها را مصرف کرد. خوب است بدانید استفاده از نمک تصفیه نشده با خلوص کمتر برای سلامتی انسان به شدت ضرر دارد و بعضی اوقات زندگی را به خطر می اندازد.

نمک صنعتی به دو صورت تولید می شود: ۱- به صورت مستقیم از آب دریا گرفته می‌شود، ۲- از سنگ‌های رسوب یافته و شکل یافته از تبخیر شدن آب دریا استخراج  می شود .این نمک ها را در هنگام استخراج، از لحاظ درجه خلوص شان تقسیم بندی می‌کنند. اگر میزان خلوص نمک  استخراج شده مثل نمک صورتی و خلوص نمک طعام و نمک آبی که در حدود ۹۹ درصد است زیاد باشد برای مصرف خوراکی است ؛ اما نمک‌های صنعتی چون درجه خلوص شان پایین است بدون هیچ‌گونه پالایش و تصفیه، در صنایع استفاده می شوند. کارخانجات و تولیدات زیادی از نمک صنعتی استفاده می‌کنند و نمک صنعتی موجب پر رونق شدن صنایع می‌شود

نمک صنعتی میعاد

نمک خوراکی چیست؟

نمک تصفیه شده خوراکی نمکی است که از طریق حل کردن نمک طبیعی استخراج شده و تبخیر کردن آن در دمای بسیار بالا امکان می پذیرد
طی این فرایند تصفیه نمک هایی با درجه خلوص خیلی بالا به دست می آید که در اندازه های مختلف خرد شده، فشرده شده و کالیبره می شود تا احتیاج تولید کنندگان مخصوصا شور کردن مکانیزه را برآورده کند این نمک از معدن های مختلف نمک که به معمولا به صورت آب نمک است به روش مکانیکی استخراج می شود این محلول آب نمک که ساختار بسیار غلیظ دارد و پیش از اینکه تبخیر مکانیکی محلول آب نمک آغاز شود به آن مواد شیمیایی اضافه می شود تا مواد معدنی آن و به طور شگفت انگیزی همه ناخالصی های که در نمک وجود دارد از بین برود و آن را خالص کند

نمک خوراکی

تفاوت نمک صنعتی با نمک خوراکی

میزان خلوص؛ اصلی‌ترین تفاوت نمک خوراکی با صنعتی

همان طور که قبلا گفته شد نمک صنعتی دارای ناخالصی زیادی بوده و فرآیند تصفیه روی آن یا انجام نمی‌گیرد و یا اینکه اگر می‌گیرد خیلی کم است.

نمک خوراکی طی فرآیند تصفیه یددار شده و ضمن اینکه درجه خلوص آن را بالاتر برده و به عدد ۹۹ نزدیک‌تر می‌کنند، دانه‌بندی نیز روی آن انجام می‌گیرد.

نمک صنعتی به هیچ عنوان دارای ید نبوده و معمولا فرآیند تصفیه نیز روی آن انجام نمی‌گیرد. مگر در موادی که بر اساس کاربردی که نمک دارد این کار انجام گیرد که درصد ناخالصی آن نهایتا تا ۹۵ درصد خواهد رسید. باید متذکر شویم که تنها شباهتی که با نمک خوراکی دارد در دانه‌بندی نمک صنعتی است که آن هم بستگی به کاربرد و نیازی است که وجود دارد  انجام می‌گیرد.

به سبب این دلایل نمک خوراکی که مناسب مصرف انسانی است و موجب سنگ کلیه و مسمومیت نمی شود مورد استفاده قرار می گیرد. چرا که اگر این مشکلات و البته یددار کردن نمک در نمک ناخالص یا همان سنگ نمک وجود نداشت، انسان می‌توانست از همان نمک به عنوان نموک خوراکی بدون اینکه تصفیه روی آن انجام گرفته باشد استفاده کند.

نمک صنعتی میعاد

کاربردها و موارد استفاده

فرق نمک خوراکی با نمک صنعتی در مرحله دوم به موارد مصرف و کاربردهای آن برمی‌گردد. نمک خوراکی که به صورت تصفیه شده است و  تکلیف آن نیز مشخص است و برای مصرف انسانی و پخت و پز و به عنوان ادویه و چاشنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما در نمک صنعتی همانطور که از عنوانش معلوم است برای صنایع مختلفی همچون پتروشیمی، شیلات و آبزیان، تولید مواد شوینده، تصفیه آب، صنایع رنگ و… است که کاربرد دارد.

به همین جهت بر اساس صنعت مورد استفاده، نمک صنعتی نیز به چند دسته تقسیم بندی می‌شود که برای مشاهده آنها و توضیحاتشان می‌توانید به مقاله انواع نمک صنعتی مراجعه کنید و بر اساس کاربرد و اندازه‌ای که دارد موارد استفاده آن را بفهمید.

قیمت نمک خوراکی در مقایسه با نمک صنعتی

قیمت نمک صنعتی از آنجایی که بیش از ۱۰ نوع از این نمک وجود دارد که بر اساس اندازه و موارد مصرف با هم تفاوت دارند بنابراین نمی‌توان به صورت دقیق قیمتی برای آن گفت.

اما به صورت کلی با توجه به اینکه نمک خوراکی نیازمند فرآیند حذف ناخالصی تا سقف ۹۹ درصد و یددار کردن است، قیمت تمام شده زیادتری در قیاس با نمک صنعتی دارد.

روش نگهداری بر اساس شرایط هر نمک

آخرین موردی که می‌توان در خصوص تفاوت نمک خوراکی با نمک صنعتی می توان عنوان کرد به شرایط نگهداری هر کدام از نمک ها برمی‌گردد. نمک خوراکی باید  حتما در ظروف شیشه یا پلاستیک و به دور از نور خورشید نگهداری شود؛ چرا که تابش مستقیم نور آفتاب سبب از بین رفتن ید موجود در نمک خواهد شد.

درباره نمک صنعتی هم بر اساس مش(اندازه) که دارد شرایط نگهداری آن فرق دارد. به عنوان مثال نمک پودری که کوچکترین نوع نمک صنعتی است و به شکل آرد مورد استفاده قرار می‌گیرد، نباید به هیچ وجه در معرض رطوبت باشد و لازم است که در ظروف مخصوص نیز نگهداری شود.

این در حالی است که نمک شکری که نسبت به دیگر انواع نمک‌های صنعتی دارای ابعاد و مش بزرگ‌تری است، در برابر رطوبت مقاومت بیشتری داشته و به صورت کلوخ در نمی آید.

نمک صنعتی میعاد یا نمک خوراکی را از کجا خریداری کنیم.

شما عزیزان برای خرید انواع نمک صنعتی یا نمک خوراکی لازم است از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها آگاه شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *