نمک صنعتی


نمک های صنعتی نمکی است در صنایع مختلف بسیار بیشتر از استفاده روزانه افراد  است.این نمک علاوه بر صنایع غذایی در صنایع دیگر هم کاربرد  دارد که به علت درصد خلوص و انواع آن است؛ لذا نمک‌ها را باتوجه‌ به خلوصی که دارند درموقع استخراج دسته‌بندی نموده و در صنایع مختلف از آن استفاده می‌کنند.

نمک صنعتی چیست؟

یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مواد در صنایع ،این نمک است. باتوجه‌ به گوناگونی مصارف صنعتی نمک، تهیه این نمک  از تقاضای زیادی در بازار برخوردار است. مکان هایی که از نمک استفاده می کنند، در یخ‌زدایی جاده‌های، صنعت نفت، صنعت برق، صنعت کلر قلیایی و صنایع شیمیایی می باشد.

نمک‌هایی که با خلوص متفاوت وجود دارند مثل نمک پودری که در مرغداری‌ها مورد مصرف قرار می‌گیرد و نمک صدفی که صنعت تصفیه و لبنیات و دباغی استفاده می‌شود و نمک شیلاتی که همان‌طور که از نام آن می توان فهمید در شیلات مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نمک صنعتی

صنعت نفت دیگر کاربرد نمک های صنعتی

ممکن است تعجب کنید ولی باید بدانید که نمک به‌خاطر میزان خلوص و ترکیبی که دارد در صنعت نفت مورد مصرف قرار می‌گیرد

در واقع از نمک که حاوی کلسیم کلراید هم است در گل حفاری چاه نفت استفاده می‌شود به این شکل که وقتی که نمک در گل مخلوط می‌شود از نمک اشباع می‌شود در آخر به گل نمک مبدل می‌شود و مانع از ریزش آن درون چاه می‌شود. نمک چگالی خاک را افزایش می‌دهد و درنتیجه حفاری را مطمئن تر می‌کند.

به غیر از آن می‌توان از آن تحت عنوان لخته کننده، افزودنی‌های اسیدی و تثبیت‌کننده، استفاده کرد.

برای صنعت برق هم از نمک می‌توان استفاده کرد

در حقیقت از این نمک برای ذخیره کردن انرژی برق استفاده می‌شود به این صورت که مخازن بزرگی را پر از نمک و ضد یخ می‌کنند که هوای گرم و سرد را به انرژی برق مبدل می کند و با قابلیت بالایی که دارد می‌تواند انرژی را تا چند روز نگهداری کند. البته که تولید برق به این صورت بسیار ارزان‌ تر از طرق دیگر است و در آینده می‌تواند موفق شود.

استفاده از نمکهای صنعتی در صنایع شیمیایی

بیشترین کاربرد این نمک در صنایع شیمیایی است. ترکیبات نمک را به یکی از مهم‌ترین مواد در صنعت تبدیل می‌کند زیرا برای سنتز شیمیایی بیش از ۵۰ درصد محصولات شیمیایی مصرف می‌شود. و نیز در تولید کالای زیادی مانند شیشه، کاغذ، لاستیک و منسوجات و همچنین در سیستم‌های نرم‌کننده آب برای مصارف صنعتی و خانگی استفاده می‌شود.

نمک یک ماده خام لازم برای تولید کلر و سود سوزآور است که از طریق الکترولیز آب‌ نمک انجام می‌شود.

انواع نمک های صنعتی

نمک های صنعتی با توجه به کاربردهای مشخص آن ها در انواع گرید تولید و روانه بازار می شوند. کشور ایران جزء ۲۰ کشور برتر در استخراج سنگ نمک و تولید انواع نمک های صنعتی است. کارخانه بیوتی سالت گرمسار یکی از شرکت های مطرح در تولید انواع نمک های صنعتی می باشد. در این شرکت این نمک تولید و عرضه می شود. از جمله برخی از نمک های صنعتی به شرح زیر است.

نمک صنعتی

نمک صدفی صنعتی

یکی از انواع این نمک، نمک صدفی است که در دو نوع مش ۱۲۰ و ۱۳۰ وجود دارد. نمک صدفی صنعتی به شکل پودر‌ مانند است حاوی دانه می شود.

نمک شکری صنعتی ۱۱۰

نمک شکری صنعتی ۱۱۰، به علت شبیه بودن  به دانه های شکر دارد به نام نمک شکری ، نام گذاری شده است. این نوع نمک صنعتی، در دو نوع دانه درشت و دانه ریز تولید و در صنایع  مختلف استفاده می شود. نمک شکری که به نمک حفاری نیز معروف است به علت کلوخ نشدن در صورت جمع شدن در یک جا، از محبوبیت و فروش زیادی برخوردار می باشد.

نمک شیلاتی صنعتی

یکی دیگر از انواع مختلف این نمک، نمک شیلاتی است. این نوع نمک که به اسم نمک نخودی نیز نامیده می شود دارای دانه های نسبتاً بزرگ تری است. هر یک از دانه ها، دارای اندازه بین ۵ تا ۱۰ میلی متری هستند که ظاهری تقریبا شبیه به دانه نخود دارند. بیشترین مصرف نمک شیلاتی همان گونه که از نام آن پیداست در صنایع شیلات و پرورش آبزیان است.

نمک پودری صنعتی

نمک نرم صنعتی به نمک پودری نیز شناخته می شود. از لحاظ ظاهری این نوع نمک ، به شکل پودر مانند است و شباهت زیادی به نمک طعام دارد. نمک نرم صنعتی، به علت دانه های خیلی ریز که دارد، جذب رطوبت بالایی دارد. کلوخه شدن از خصوصیات ظاهری این نوع نمک است که در برف روبی و از بین بردن یخبندان های جاده ای بیشترین استفاده را دارد.

نمک صنعتی

تفاوت نمک های صنعتی با نمک خوراکی

این نمک دارای خلوص پایین  است. نمک طعام دارای خلوص بالای ۹۹ درصد بوده که استفاده خوراکی از آن را بلامانع می کند. تفاوت اصلی نمک خوراکی با نمک های صنعتی تنها در این است که نمک خوراکی کاملا تصفیه شده و عاری از هر گونه ناخالصی خطرناک برای سلامتی انسان است. و نیز نمک خوراکی به شکل یددار است که این موارد در نمک های صنعتی وجود ندارد. توجه داشته باشید، این نمک مصرف خوراکی ندارد و هیچ کدام از نمک های صنعتی، استفاده خوراکی مستقیم برای انسان ندارند.

از دیگر کاربرد نمک خوراکی در صنایع، صنعت فلز است

وقتی که فراوری فلزات انجام می‌شود، می‌توان از نمک استفاده کرد. به غیر از آن برای آن که آلومینیوم به‌صورت ثانویه تولید شود،نیاز به نمک  است. چرا که این توانایی را دارد که ناخالصی‌ها را از بین ببرد.

دیگر کاربرد های نمک صنعتی در صنایع

در صنعت نساجی از نمک تحت عنوان تثبیت‌کننده‌ی رنگ‌هایی که استفاده می‌کنند، به کار می‌رود و رنگ‌هایی که حاصل می‌شود، به‌ شکل استاندارد می باشند.

صنایع لاستیک‌سازی برای جداسازی لاستیک از لاتکس از نمک استفاده می‌کند.

در صنعت داروسازی نمک برای تهیه محلول‌های نمکی و تولید کپسول به کار می‌رود. محلول‌های نمکی و در نتیجه نمک برای صنعت داروسازی خیلی مهم هستند.

در صنایع صابون سازی از نمک به‌عنوان پرکننده در شوینده‌ها و حلال‌ها استفاده می‌کند. افزودن نمک به‌عنوان پرکننده به جداسازی انواع مواد شیمیایی به‌راحتی کمک می‌کند

از کجا نمک صنعتی را خریداری کنیم.

شما عزیزان برای خرید نمک صنعتی و انواع آن کافیست از طریق راههای ارتباطی گفته شده در قسمت تماس با ما از قیمت ها مطلع شوید و سپس محصول مورد نظر خودتان را انتخاب کنید و سفارشتان را نهایی کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *